Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2014. december 4., csütörtök

Téli közfoglalkoztatás a kis állomáson- Segítség kérése

Elindult az állomáson működő civil szervezet második közmunkaprogramja, melyhez továbbra is várjuk a támogatók anyagi felajánlásait (pár forintot is...) a Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt.-nél vezetett 67100073-10008267-00000000 számlaszámra.

Továbbá szükségünk volna még egy talicskára a tavaszi állomási környezet megszépítésével kapcsolatos munkák miatt, valamint szükséges volna mielőbb egy 3 tagú legalább 6 fokos és legalább 2.7 mm-re kihúzható univerzális sokcélú létrára a vasúti megállóhely fáinak, villamos berendezéseinek karbantartására és a tavasszal kezdődő helyiség felújítási projektekbe, azonban sajnos ilyen eszközre nincsenek több tízezreink, mert nincs támogató! Korábban megkerestük a Vásártéri Csavar és Szerszám Szaküzletet Kaposváron és az OBI-t is, eddig sajnos válasz egyiktől sem érkezett és mi a csodákban bízzunk! 

Továbbra is szükségük volna még motoros fűkaszára, de sajnos "kedvesek" a kaposvári vállalkozások, így továbbra sem segít senki ebben sem. Egyenlőre csak egy minisztériumi ígéretünk van a probléma megoldására.
Sok mindenre szükség lenne még a vasúti múzeum kibővítéséhez: pl. OSB lapok, gipszkarton, vakolatjavító anyagok, csemperagasztó és fugázó anyagok, műanyag padló ragasztó, lélegző falfestékek, zomác festékek, új kályhák, képkeretek, vitrinek, fénymásolás, szakipari munkák minden tekintetben.

A téli köz-foglalkoztatásnak nagyon örülnek az utasok a kis állomáson, mert állandó jelenlét van és a mostani hidegebb, télies, szeles, csapadékos időjárás ellenére nyitott váróterem várja őket.
Az állomás tisztasága is folyamatos.
Jelenleg pakolások folynak a felújításra szoruló irodahelyiségben. Ahogy látszik még sok hét kell ahhoz, hogy itt teljesen rend lehessen. Talán egyszer a korábban elkezdett, de anyagi támogatók és segítők hiánya miatt abbamaradt iroda felújítása is elkészülhet valamikor, már nagyon szeretnénk, ha itt Állomásgondnoki iroda lehetne.
Továbbá kisebb kézi  szerszámok felújítása zajlik és a külső környezet gondozása keretében az utasperonra belógó faágak levágása, metszése történik.
Következzen pár kép ezekről: