Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2014. szeptember 8., hétfő

Nyári élet

A sikeres köz-foglalkoztatásnak köszönhetően nem állt meg az élet, azonban sajnos Szeptember 30-án lejár a július óta futó projekt.

A megállóhelyen nemrég elkészült az idei 10. környezetrendezés és a megálló a virágos Kaposvárért versenyben is részt vesz. Nagyon sok minden készült szépült több támogatónak hála az elmúlt hónapokban is.  
A nyári hónapokban is több érdeklődő csoportot fogadott  a kis múzeum.
A legfontosabbak azok a fejlesztések, melyek szebbé és kulturáltabbá tették az állomás környezetét.

Augusztusban és nem régiben padok kerültek kihelyezésre a területre ebben nagyon sokat segített az egyesületnek a Lábatlani Vasbetonipari Zrt, akik örömmel támogatták a kezdeményezést. Hozzájuk kapcsolódott a deszka anyagával a Vectigalis Zrt., valamint a festék anyagával a Magyar Közlekedési Klub, a csavarok megvételével és a munkák elvégzésével az egyesület tagjai. Köszönjük minden támogatónak, segítőnek a padok megvalósulását.

Íme az eredmény:


Megújult a Magyar Közlekedési Klubnak köszönhetően az épület tetejére felvezető tűzlétra is. Köszönet a támogatásért.
Íme az eredmény:

Lefestésre került a vízóra akna teteje és egy bizber doboz fedele is:
Íme az eredmény:



Nincsenek megjegyzések: