Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2012. május 27., vasárnap

Elkezdődött a 2012 évi állomásfelújítás

Már rég tettünk ide fel képet, hírt!
Ennek oka, hogy egyre elfoglaltabb a civil csapat.
A megállóhely környezetének rendben tartása tovább folytatódik, hiszen már az idei harmadik fűnyírás készült el az épület körüli 1340 m2-es területen.
A napokban pedig elkészül a megálló pályavasúthoz tartozó 2100 m2-es területének is kaszálása.
Jelenleg a civil csapat egyes tagjai a Somogyszob állomáson kiállított 375 1522 pályaszámú gőzmozdony felújításában segédkezik. 
A megállóhely tavaly megkezdett külső felújítása várhatóan 2012 júniusától folytatódik tovább a perontető oszlopainak, villámhárítók, tűzlétra festésével. És még pár apróbb vakolati javítási, festési munkálattal.
A belső terek megújulása is folyamatos, így az utasváróteremben a kisebb tennivalókkal együtt elkezdődött a volt pénztárhelyiség kifestése és álmennyezet is kialakításra került. Ezen helység új PVC padlóburkolatot is kap. 
Tehát a munkák ha lassan is de zajlanak tovább!
A megkezdett állomásszépítéshez felújításhoz a civilek továbbra is minden anyagi, dologi, kétkezi munkát köszönettel elfogadnak.
Akkor következzen pár kép hétvégéről:
Részben megújult épület, elégedett utasok a  háttérben...
 Megújult utasperon burkolat és tetőtakaró burkolat....
 Felújítás alatt álló irodahelyiség álmennyezettel....
Kifestett iroda helység az egyesület két tagjával
és az örökbe fogadott kutyussal....