Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2011. július 28., csütörtök

Önkéntes állomás szépítések

"Vasúti megállók szépültek meg az Önkéntes Hét alatt a Magyar Közlekedési Klub projektjében

Az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségi keretéből finanszírozott programban az Önkéntes Központ Alapítvány közvetítésével elnyert pályázati projektben 22 állomás/megálló környékén végeztek önkéntes munkát városvédők, környezetvédők, vasútbarátok. 12 csapat már a tavalyi Fogadj örökbe egy megállót! programunkban is részt vett, tanúbizonyságot téve, hogy szó szerint veszik az „örökbefogadást”, és folyamatosan gondoskodnak a vasútállomás rendezett környezetéről.  Sok helyen ez azt jelenti, hogy a szolgálat nélkül maradt épület nem vált, nem válik az enyészet martalékává. Porva-Cseszneken és Kapostüskeváron vasúti múzeumot tartanak fenn vasúbarátok, az állomási funkciók mellett. Gádoroson és Jászboldogházán 2 teljes napon keresztül tereprendezést és állagmegóvó karbantartást végeztek......"

A teljes cikk itt olvasható a Magyar Közlekedési Klub legújabb Hírlevelében itt!