Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2011. május 11., szerda

Gépfejlesztesztés

Nem tétlenkedtek a megálló barátai az elmúlt héten, mivel sikerült megjavítani és felújítani az egyik már régebb óta álló motoros fűnyírót. A korábban használt hasonló gépet Gelencsér Ferencné önkormányzati képviselő asszony visszakérte, melyet korábban az egyesület használatába átadott és melyet négy évig használt és folyamatosan karbantartott a civil csapat. Ezen eszköz pótlására és a megállóhely folyamatos és színvonalas karbantartásához szükségessé vált a meglévő egyik fűnyíró mellé egy másik üzemképes fűnyíró is, mivel közel kettőezer négyzetméter területet kell folyamatosan rendben tartani. A képviselő asszony a régi fűnyíró kárpótlására támogatta az egyesületet, adományából sikerült az alábbi képeken látható eszközt felújítani, melyért KÖSZÖNET jár:
A kék jármű, amely bizony különlegesre sikeredett:-)