Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2010. október 15., péntek

A MÁV Ingatltankezelő Kft. elutasítása I.

A megállóhelyen működő vasútbarát csapat tagjai beszereztek egy új állapotú kézmosót, melynek felszerelését kérték a régi helyére. Ezen igényt be is jelentették a vasútbarátok a MÁV Ingatlankezelő Kft. diszpécseri szolgálatának. Azonban az ügyben regisztrált javítást elutasították a vasút vezetői bérlői kötelességre hivatkozva, nem törődve saját utasaik higiéniás igényeivel. A bürokratikus utak és a javítás későbbi engedélyezése ellenére a MÁV Ingatlankezelő Kft. munkatársai kettő hét alatt sem értek ki elvégezni a javítást, melyhez minden szükséges csövet, csavart és szerszámot biztosítottak volna  a vasútbarátok fúrógép kivételével. Mivel a vasút nem volt képes felszerelni a mosót, így a lelkes vasútbarátok végezték el szakértelmükkel  saját költségből a mosdó felszerelését.
Íme akkor a képek.
Régi  törött kézmosó
 Új jó állapotú mosdó
Új toalett ülőke