Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2010. április 16., péntek

Fogadj örökbe...

Fogadj örökbe egy vasútállomást, megállóhelyet címmel országos projekt indul a Magyar Közlekedési Klub, valamint a Környezetvédelmi- és Vízügyi Minisztérium támogatásával a vasútvonalak környékének megszépítésére, kivirágoztatására – de ehhez a vasút barátaira is szükség van!

Önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások, vállalkozók, lakosok és utasok jelentkezését várja a Magyar Közlekedési Klub, olyanokét, akik szívesen segítenének a magyar vasút egyes építményeinek takarításában, helyreállításában. A kezdeményezést a környezetvédelmi tárca lehetőségeihez mérten fogyóeszközökkel – védőkesztyűvel, láthatósági mellénnyel, takarítóeszközökkel, sőt virágmagokkal és cserjékkel – segíti. Az örökbefogadást az épület falára kihelyezett emléktáblával nyilvánítják majd ki.

A projektre a vasúti megállóhelyen tevékenykedő civil szervezet és annak önkéntes tagjai is jelentkeztek!

A Kapostüskevárért tevékenykedő civilek ezúton is sok sikert kívánnak más állomásokon és megállóhelyeken tevékenykedő csapatok részére a környezetszépítő tevékenységekhez!

Virágok a megállóhelyen